Ministrul Apărării: Vom continua să sprijinim Ucraina atât cât va fi nevoie

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, transmite vineri că România va continua să sprijine Ucraina atât cât va fi nevoie.

"Vom continua să sprijinim Ucraina atât cât va fi nevoie, pentru că poporul român crede într-un sistem internaţional bazat pe reguli, nu pe agresiune. Încă de la începutul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, România a acordat ţării vecine asistenţă umanitară, sprijin politic, diplomatic şi economic. Statul român a furnizat adăpost şi ajutor pentru mai mult de 3,5 milioane de refugiaţi ucraineni şi s-a implicat în facilitarea tranzitului dinspre Ucraina spre pieţele globale a peste 11,8 milioane de tone de cereale", afirmă ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, într-un mesaj postat pe Facebook, la un an de la începutul războiului din Ucraina.

Războiul de agresiune pornit de Rusia împotriva Ucrainei a dat proba solidarității și coeziunii euro-atlantice, declară Ministerul Apărării.

"La scurt timp după declanşarea ostilităţilor pe frontul din Ucraina, Alianţa Nord-Atlantică a activat, pentru prima dată în istoria sa, elemente ale Forţei de Răspuns a NATO, dislocând forţe şi tehnică de luptă pe teritoriul ţărilor aliate de pe flancul estic, inclusiv în România.

La Summit-ul NATO de la Madrid din luna iunie, liderii aliaţi au înţeles necesitatea eliminării diferenţelor de abordare dintre nord-estul şi sud-estul flancului estic şi au propus o abordare unitară a întregii prezenţe aliate pe flancul estic, prin pre-poziţionarea de tehnică şi echipamente defensive esenţiale şi construirea unei infrastructuri de sprijin, fapt care asigură creşterea prezenţei aliate în România", precizează sursa citată.

Te-ar putea interesa și: