Marcel Boloş, propunerea PNL pentru Ministerul Digitalizării

Preşedintele liberalilor, Florin Cîţu a anunţat că PNL îl propune pe Marcel Boloş, pentru funcţia de Ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

El a precizat că nominalizarea lui Boloş a fost votată în Biroul Politic Naţional al PNL, cu un singur vot împotrivă, scrie Agerpres.

Preşedintele PNL a vorbit despre ceea ce îl recomandă pe Marcel Boloş pentru această funcţie.

"Domnul Marcel Boloş este o propunere a colegilor din zona de nord-vest, pentru că în PNL încercăm ca toate filialele să fie reprezentate în actul guvernamental. Este un om care a fost Ministru la Fonduri Europene. La Ministerul Digitalizării în perioada următoare este foarte important să fie cineva care cunoaşte aceste mecanisme, pentru că avem de-a face cu implementarea PNRR, cloud-ul guvernamental, de aceea trebuie să fie cineva care cunoaşte cum să lucreze cu Comisia Europeană. Să ştiţi că Ministerul nu este doar despre digitalizare, este şi despre cercetare, dar aceasta este o numire politică, este un manager pe care îl numim astăzi acolo, care va fi asistat de secretari de stat care ştiu foarte bine şi digitalizare şi cercetare, acesta este rolul pe care îl va avea domnul Ministru acolo. În ceea ce priveşte studiile, nu mă pot pronunţa eu", a spus Cîţu.

Te-ar putea interesa și: