Ludovic Orban: Comisia de statut va întocmi un raport privind trei proiecte de eliminare a pensiilor speciale

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că proiectele de lege privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, iniţiate de PNL, USR PLUS şi PSD, vor fi trimise la Comisia de statut pentru raport, urmând ca în termen de maxim o săptămână să intre la vot în plenul Parlamentului.

"Birourile Permanente reunite au decis să trimită către comisia de statut, care urmează să se constituie la primul punct al ordinii de zi a plenului de miercuri, trei proiecte privind desfiinţarea pensiilor speciale. Comisia de statut a fost sesizată cu trei proiecte de lege privind desfiinţarea pensiilor speciale pentru parlamentari, unul al PNL, unul al USR PLUS şi un proiect iniţiat de PSD. Au fost trimise comisiei de statut pentru întocmirea raportului", a anunţat Orban, după şedinţa conducerii Parlamentului.

Ludovic Orban a precizat că, raportul comisiei de statut asupra celor trei proiecte urmează să fie dezbătut în plenul de miercuri.

"În măsura în care va fi posibil procedural şi regulamentar, raportul va fi dezbătut miercuri, dacă nu va fi posibil, atunci la prima şedinţă. Oricum am stabilit un termen de maxim o săptămână. Dacă va fi posibil, îl vom introduce pe ordinea de zi de plen de mâine", a explicat Orban.

Te-ar putea interesa și: