Kelemen Hunor: "Ori eliminăm toate pensiile speciale, ori nu eliminăm nimic"

Vicepremierul Kelemen Hunor, a afirmat miercuri, 10 februarie, că UDMR este în favoarea eliminării pensiilor speciale.

Kelemen Hunor a fost întrebat dacă UDMR va susţine eliminarea pensiilor special, în special ale parlamentarilor şi primarilor.

"Nu există în special pentru parlamentari şi în special pentru alţii. Ori eliminăm toate pensiile fiindcă toţi suntem egali, ori nu eliminăm nimic. Noi suntem pentru a elimina toate pensiile speciale", a afirmat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a fost întrebat ce se va întâmpla cu pensiile magistraţilor şi vicepremierul a raspuns: "Ori eliminăm toate pensiile, fiindcă există decizia CCR pentru mai multe categorii, ori stabilim un plafon pentru toate pensiile speciale, ori ne batem joc noi înşine şi de banii publici".

Ludovic Orban a declarat luni, întrebat despre faptul că UDMR vrea extinderea eliminării pensiilor speciale pentru toate categoriile care le primesc, nu doar pentru parlamentari, că şi PNL are acelaşi punct de vedere. 

"În privinţa pensiilor speciale, ştiţi foarte bine că în planul Guvernului există în obiectiv realizarea unui proiect de lege al pensiilor care va cuprinde evident şi reglementări privitoare la pensiile speciale, pensiile de serviciu, pensiile ocupaţionale.

Există un acord între PNL şi USR-PLUS de a susţine modificarea Legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor cu scopul de a abroga prevederile care permit acordarea pensiei speciale pentru parlamentari. Suntem în analiza privitor la convocarea plenului reunit. Sunt mai multe temeiuri pentru convocarea plenului reunit, când vom stabili punctele pe ordinea de zi vom convoca birourile permanente reunite pentru a stabili data plenului Camerelor reunite", a afirmat Ludovic Orban, luni la Parlament.

Chestionat cum va rezolva discrepanţa cauzată de faptul că UDMR condiţionează votarea de extinderea nu doar la parlamentari, ci la toate categoriile care primesc pensii speciale, preşedintele PNL a răspuns: "Avem şi noi acelaşi punct de vedere".

Te-ar putea interesa și: