Guvernul aprobă OUG privind specula. Premierul: Cer Ministerelor Energiei şi Finanţelor să verifice elementele de preţ la carburanţi

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că Guvernul va aproba Ordonanţa de Urgenţă privind combaterea acţiunilor speculative.

El a solicitat ministerelor Energiei şi Finanţelor să verifice modul în care s-a ajuns la preţul actual al carburanţilor.

"În cadrul şedinţei de astăzi, aşa cum am solicitat în urmă cu mai bine de o lună şi la şedinţa de Guvern trecută, vom aproba Ordonanţa de Urgenţă privind combaterea acţiunilor speculative şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Este o ordonanţă de urgenţă pe care avem datoria să o aprobăm, astfel încât să putem să evităm în situaţii excepţionale, situaţii pe care deja am putut să le vedem întâmplându-se, atât în timpul pandemiei de COVID-19, cât şi în prima perioadă de după declanşarea acţiunii militare ruse în Ucraina şi avem datoria să ne protejăm cetăţenii, avem datoria să ne protejăm mediul de afaceri", a afirmat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a adăugat că este importantă asigurarea unui cadru "cât se poate de bine reglementat şi onest între cerere şi ofertă" pentru a putea combate "orice creştere artificială a preţurilor".

Te-ar putea interesa și: