Fostul premier Victor Ponta a revenit în PSD și va candida pentru Camera Deputaților

 

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, l-a lăudat marți pe Victor Ponta, care revine în Partidul Social Democrat și care deschide lista organizației din Dâmbovița la Camera Deputaților. Romaşcanu a spus despre fostul premier că „este un om de succes”, care aduce valoare social-democraţilor.

Romașcanu a fost întrebat ce aduce nou revenirea lui Ponta în partid. Purtătorul de cuvânt al PSD consideră că reintrarea fostului premier în PSD aduce valoare partidul, fiind „un sprijin important”.

„Aduce nou pe domnul Ponta (…) S-a schimbat partidul. După cum știti, nu este singurul membru al PSD exclus în epoca domnului Dragnea care a fost reprimit în partid. Este și cazul domnului Tudose, domnului Neacșu, sunt oameni care nu au avut o vinovăție explicită la momentul plecării, și atunci orice resursă pe care am pierdut-o este bine s-o avem înapoi. Iar domnul Ponta este un om de succes, unul din cei mai buni premieri, cu notorietate și care cu certitudine aduce valoare PSD-ului”, a spus Lucian Romașcanu.

Întrebat dacă va avea o funcție în viitorul guvern condus de PSD, Romașcanu a spus că nu crede că Ponta își mai dorește funcții la nivel înalt.

„Este pur si simplu un sprijin important pe care domnul Ponta îl poate aduce în demersurile legislative ale PSD”, a spus Romașcanu.

Consiliul Politic Național al PSD a hotărât marți, cu unanimitate de voturi, ca pe listele electorale ale partidului pentru alegerile parlamentare să nu fie incluse persoane care au fost trimise în judecată pentru fapte de corupție, fapte asimilate celor de corupție sau incompatibilități, potrivit unui comunicat al PSD.

PSD critică USR pentru că a pus-o pe lista de candidați la Senat în București pe fosta primăriță din Sectorul 1, Clotilde Armand, care a fost trimisă în judecată.

”Potrivit legii, candidaturile penalilor de pe listele USR pentru Parlament n-ar fi putut fi validate fără semnătura personală a președintei USR Elena Lasconi. Este cel mai rușinos act de trădare a electoratului din România și cea mai puternică probă privind dublul standard practicat de USR. „Alături de penali în funcții publice” a devenit o practică uzuală a USR, cu acceptul explicit al noii conduceri instalate după eșecul electoral din această primăvară”, arată PSD în comunicatul citat.

Luni, fostul ministru PSD al Agriculturii, Adrian Chesnoiu,  a anunțat că s-a retras de pe listele PSD Olt pentru alegerile parlamentare. El este trimis în judecată pentru abuz în serviciu.

Te-ar putea interesa și: