Florin Cîţu: Guvernul va menţine stabilitatea fiscală

Premierul Florin Cîţu a transmis, marţi, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, că Guvernul va menţine stabilitatea fiscală. 

"Prioritatea mea, ca Prim-Ministru şi a Guvernului pe care îl conduc este realizarea unui plan de investiţii până în 2028, care să includă măsuri pentru pregătirea punerii în practică a acestor proiecte de dezvoltare. România va beneficia de 76 de miliarde de euro până în 2027, reprezentând sumele alocate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi celelalte fonduri europene, la care se adaugă resursele naţionale, respectiv cel puţin 60 de miliarde de lei anual. Sunt fonduri consistente, iar economia trebuie pregătită să le atragă şi să implementeze proiectele de investiţii. Am discutat aceste lucruri cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României. M-am bucurat să văd interesul şi implicarea oamenilor de afaceri şi să constat că sunt parteneri pe care ne putem baza în ceea ce ne propunem să facem", a afirmat Florin Cîţu, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului, potrivit AGERPRES. 

Premierul României a precizat că, este un susţinător al mediului de afaceri.

"Sunt un susţinător al mediului de afaceri, am transmis că rezolvăm lucrurile stricate de fostele guvernări. Am spus că nu vom umbla la taxe şi asta este cea mai buna decizie. Iar planul de investiţii este pe termen lung: până în 2028. De asemenea, la nivelul Guvernului avem în vedere măsuri care să ducă la extinderea capacităţii de producţie şi la eliminarea blocajelor legislative în implementarea proiectelor de investiţii. Pregătim modificarea legislaţiei achiziţiilor publice, simplificarea legislaţiei privind insolvenţa şi implementarea proiectului e-facturare, pentru eficientizarea sistemului economic şi a productivităţii", a declarat Premierul României. 

Potrivit Premierului, Guvernul va lucra împreună cu specialiştii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României pentru pregătirea, implementarea şi monitorizarea acestor proiecte.

"Reprezentanţii CDR vor face parte în calitate de consultanţi din comitetele interministeriale care vor monitoriza Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi Cadrul financiar multianual 2021-2027", a mai spus Florin Cîţu. 

 

Te-ar putea interesa și: