Florin Cîţu, după vizita de la Kiev: Rusia trebuie să plătească pentru întregul plan de reconstrucţie al Ucrainei

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu a fost primit, miercuri, la Kiev, de preşedintele Legislativului ucrainean, Ruslan Stefanchuk, şi a vizitat zonele afectate din regiunea Kiev - Irpin şi Hostomel - împreună cu preşedintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi, şi cu preşedintele Consiliului Naţional al Adunării Federale a Confederaţiei Elveţiene, Irene Kelin.

“Rusia trebuie să plătească pentru întregul plan de reconstrucție a Ucrainei. Am transmis asta în cadrul conferinței de presă ținută în localitatea Hostomel.

Hostomel este locul unde se află Aeroportul Antonov, atacat chiar în dimineața zilei de 24 februarie și unde Rusia pregătea un desant”, a scris Cîţu, pe pagina de Facebook.

Potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei Ucrainei la Bucureşti, preşedintele Legislativului ucrainean a afirmat, cu această ocazie, că "vizita preşedinţilor parlamentelor României, Macedoniei de Nord şi Elveţiei în Ucraina este un exemplu clar al modului în care popoarele acestor ţări sprijină poporul ucrainean".

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, "şi-a exprimat încrederea în victoria Ucrainei în război şi disponibilitatea României de a continua să ajute Ucraina", se arată în mesajul ambasadei.

"Suntem alături de dumneavoastră încă din primele ore. Avem foarte mulţi refugiaţi din Ucraina. Lucrăm pentru ei şi sunt sigur că trebuie să-i ajutăm şi mai mult. Şi trebuie să facem mai mult pentru Ucraina. Sunt necesare sancţiuni mai dure împotriva Rusiei. Dar ar trebui să fie şi o viziune despre cum ar trebui să reconstruim Ucraina. Trebuie să ajutăm la reconstruirea ţării dumneavoastră. Vedem aici un spirit foarte înalt al poporului ucrainean. Şi suntem încrezători că Ucraina va câştiga", a afirmat Cîţu la Kiev, potrivit Agerpres.

Te-ar putea interesa și: