Emil Boc refuză să deschidă lista PNL pentru europarlamentare: ”Celelalte opțiuni, la momentul potrivit!”

 

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat, joi, la emisiunea Talkshow Direct de la Napoca Live, că nu este interesat de o candidatură la alegerile europarlamentare din luna iunie, în ciuda propunerii făcute de președintele PNL Nicolae Ciucă. În ce privește cealaltă variantă avută la dispoziție, o candidatură pentru un nou mandat de primar al Clujului, Emil Boc a spus că ”toate lucrurile vor fi discutate la momentul potrivit”.

”În primul rând îi mulțumesc domnului președinte Ciucă pentru eleganța domniei sale de a prezenta o asemenea opțiune pentru europarlamentare. Este o chestiune care mă onorează. Este o onoare și o cinste să-ți reprezinți țara într-o structură europeană, dar acest lucru nu este în analiza mea. Le mulțumesc foarte, foarte mult, și sunt convins că PNL are și va avea o listă. Inclusiv Clujul are un parlamentar care s-a validat foarte bine în dimensiunea europeană. Mă refer la domnul Daniel Buda, în materie de agricultură. Deci, avem reprezentant.

În privința celorlalte opțiuni, evident că le vom discuta toate la timpul lor și la momentul potrivit”, a spus primarul Emil Boc.

În privința disputelor recente din spațiul public și politic pe tema comasării alegerilor, ediclul Clujului spune că nimic nu poate sta în calea unor asemenea practici, iar cei care invocă problemele cetățenilor în asemenea cazuri nu fac decât să aducă o ofensă acestora.

”Nu am inventat nici covrigul și nici apa caldă. Sunt nouă țări în Europa care anul acesta, în iunie, organizează simultan alegeri europarlamentare cu alegeri locale, regionale. Sigur, nimeni nu poate opri gura lumii, e slobodă cum se spune, . Noi trebuie să ne uităm dacă ceea ce se face, ceea ce se propune este în consonanță cu legea, cu practica europeană. Este legal? Este. Atunci se poate face această comasare. Eu, ca prim-ministru, am organizat în 2009 tur I alegeri prezidențiale simultan cu un referendum, și n-a fost nicio problemă. În 2019, la fel, a mai fost un referendum odată cu alegerile. Deci, acest lucru nu doar noi în România l-am organizat, iar a nu avea încredere că oamenii nu vor ști să aleagă între buletinele de vot, asta înseamnă practic o ofensă la adresa cetățeanului. Cred că după 30 de ani de democrație, cetățenii știu ce trebuie să facă atunci când merg la vot. Nu cred că nu putem avea încredere în cetățeni, că nu vor ști să deosebească alegerile europarlamentare de cele pentru ptimar. Haideți să fim serioși! Iar cei vcare se opun unei asemenea comasări din acest punct de vedere dau practic un vot de blam cetățeanului. Alegerile acestuia se fac în cabina de vot. Că o face în iunie sau în octombrie, tot cetățeanunl o face, dar dacă putem să le facem împreună, să economisim și timp și bani, atunci de ce să nu se facă?  Dar, repet, este o decizie de oportunitate pe care cei de la nivel național o vor lua”,  a spus Emil Boc, la Napoca Live.

Te-ar putea interesa și: