Emil Boc, în topul încrederii în personalităţi publice. VEZI cum arată restul clasamentului

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de INSCOP, Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, se află în topul încrederii în personalități publice.

Încredere personalități publice

Mircea Geoană conduce în clasamentul încrederii cu 34% încredere multă și foarte multă. Secretarul General Adjunct al NATO este urmat Emil Boc cu 32.4% încredere multă și foarte multă, respectiv Victor Ponta cu 24.1%. Clasamentul este continuat de Marcel Ciolacu cu un capital de încredere de 20.5%, Gabriela Firea cu 19.5%, Cristian Diaconescu cu 19.1%, Diana Șoșoacă cu 18.6% și George Simion cu 15.4%.  În Nicolae Ciucă au încredere multă și foarte multă 12% dintre cei intervievați, iar în Cătălin Drulă 5.8%.

1 8

Sursa foto: INSCOP

Remus Stefureac – director INSCOP Research: ”Încrederea în personalități publice este una dintre formele cele mai riguroase de evaluare a credibilității. În acest clasament, observăm că doar doi lideri politici trec pragul de 30% încredere foarte multă și destul de multă. Atât Mircea Geoană, cât și Emil Boc revin după perioade grele de prăbușire politică, ambii trecând prin procese consistente de reinventare, departe de scena politică națională, unul performând pe scena internațională, iar celălalt în administrația locală. Acest lucru confirmă faptul că majoritatea românilor sunt foarte exigenți față de actualii lideri de partide politice, aflați în prim-planul dezbaterii publice, preferând în schimb personalități mai puțin active în politica națională, dar cu rezultate în domeniile lor de activitate.”

Notorietate personalități publice

Klaus Iohannis este personalitatea cu cea mai mare notorietate dintre numele testate, 98.9% dintre respondenți declarând că au auzit de el.  Șeful statului este urmat de: Diana Șoșoacă cu o notorietate de 96.7%, Victor Ponta cu 95.7%, Marcel Ciolacu cu 93.9%, Gabriela Firea cu 91.7% și Emil Boc cu 90.7%. 89.6% dintre cei intervievați spun că au auzit de Mircea Geoană, 84.4% că au auzit de liderul liberal Nicolae Ciucă și 82.3% de liderul AUR George Simion. Cristian Diaconescu beneficiază de o notorietate de 68.2%, liderul USR Cătălin Drulă de 43.6%, iar Remus Pricopie 23.5%.

2 4

Sursa foto: INSCOP

Te-ar putea interesa și: