Dezbateri publice online organizate de Ministerul Educației pentru proiectele de legi, pe 23 şi 24 august. Unde te poţi înscrie?

Ministerul Educaţiei organizează pe 23 şi 24 august, dezbateri publice pe tema legilor Educaţiei.

Termenul de înscriere este până marți la ora 11:00, cu o oră înaintea începerii dezbaterii, iar procedura implică un formular de transmis pe email dacă există propuneri de modificare pentru proiectele legislative.

În formular este anunțat autorul propunerilor că „toate propunerile transmise pentru textul de act normativ vor fi făcute publice, fiind parte dintr-un proces dedicat transparenţei decizionale,” iar autorul are opțiunea să le susțină cu publicarea numelui sau să apară anonime.

Cele două dezbateri, câte una pentru fiecare lege, au loc marți, 23 august 2022 (orele 12:00 – 16:00) și miercuri, 24 august 2022 (orele 12:00 – 16:00), în sistem de videoconferință, dezbaterea publică având ca temă cele două proiecte, astfel:

  • 23 august 2022: Legea învățământului preuniversitar;
  • 24 august 2022: Legea învățământului superior;

Proiectele de acte normative supuse dezbaterii publice pot fi consultate AICI.

La dezbaterea publică sunt invitați să participe, în sistem online, toti cei interesați: persoane fizice și juridice, organizații ale societății civile, societăți comerciale, reprezentanți ai instituțiilor publice interesate, reprezentanți ai presei etc., în limita a 1.000 de persoane, numărul maxim admis de platforma electronică.  

Înscrierea se va realiza în sistem electronic printr-un mesaj trimis la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până la data de 23 august, ora 11:00.

Înscrierea va conține:

  • numele și prenumele participantului/reprezentantului legal, după caz;
  • organizația pe care o reprezintă;
  • datele de contact;
  • numărul de telefon;
  • adresa de e-mail la care se va transmite link-ul pentru logare, precum și confirmarea participării la dezbatere.

Persoanele interesate să-și prezinte verbal propunerea în cadrul dezbaterii publice sunt rugate să se înscrie la adresa de e-mail anterior menționată și vor avea la dispoziție 3 minute pentru prezentare, scriu cei de la Ministerul Educației, potrivit edupedu.ro.

În situația în care propunerile formulate sunt semnificative, timpul dedicat susținerii acestora poate fi prelungit, o singură dată, cu încă 3 minute, de persoana care coordonează desfășurarea dezbaterii publice.

Propunerile se vor face în scris, în format electronic (word), cu specificarea secțiunilor, capitolelor, articolelor din proiectul de act normativ la care se face referire, prin formularul anexat și se vor transmite la adresa de mail menționată anterior, adresă dedicată dezbaterii, până la data de 24 august ora 20:00.

Te-ar putea interesa și: