Deca: Nu a fost modificat calendarul examenelor naţionale. Dacă profesorii nu se întorc în clase, reprogramăm probele naţionale

Calendarul examenelor naţionale nu a fost modificat. 

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat că nu a fost modificat calendarul examenelor naţionale. Aceasta a spus că dacă profesorii nu se vor întoarce în clase, probele naţionale vor fi reprogramate.

"Am reuşit să ţinem sub control calendarul examenelor naţionale. Nu a fost modificat calendarul probelor. Am prelungit perioada de încheiere a mediilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a până pe 9 iunie şi am prelungit, de asemenea, perioada de înscriere la examenul de Bacalaureat, tot până pe 9 iunie. Asta ne-ar permite să începem în bune condiţii examenul de Bacalaureat, aşa cum era el inclus în calendarul de activităţi şcolare, pe data de 12 iunie. Evaluarea naţională începe pe 19 iunie. Este foarte important, pentru a putea să rămânem în acest calendar, să dăm predictibilitate elevilor şi să asigurăm cele mai bune condiţii de desfăşurare a examenelor, să ne putem întoarce cu toţii în sălile de clasă săptămâna viitoare. În contextul în care acest lucru nu se va întâmpla, nu ne dorim asta, dar asta va fi situaţia, va trebui să ne gândim la prelungiri - prelungiri de perioadă de înscriere, de închidere a situaţiilor şcolare, reprogramări ale probelor examenelor naţionale", a spus Deca, potrivit Agerpres.

Te-ar putea interesa și: