Consumul de droguri pe agenda ședinței de joi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării

 

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte joi, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, pe ordinea de zi a reuniunii sunt incluse subiecte referitoare la consumul de droguri sau alte substanţe stupefiante de către tineri sau elevi - risc major la adresa siguranţei individuale şi naţionale; evoluţiile privind situaţia de securitate în regiunea Mării Negre în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei - implicaţii pentru România; planul de înzestrare a Armatei României 2024 - 2033.

În cadrul şedinţei CSAT vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis afirma, în urmă cu o lună, că subiectul referitor la consumul de droguri în rândul tinerilor, pe care îl consideră un fenomen alarmant, va fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei CSAT.

"Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră şi mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluţii pentru a combate acest flagel. Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranţei individuale şi naţionale", declara şeful statului, la deschiderea anului şcolar.

El sublinia importanţa comportamentelor preventive şi responsabile: "Este crucial ca tinerele generaţii să înţeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele şi consecinţele dramatice ale consumului de droguri, alcool şi tutun".

Precedenta şedinţă a CSAT a avut loc pe 6 iulie.

Te-ar putea interesa și: