Conferința TNL Cluj „Europa în fiecare localitate” – rolul fondurilor europene în dezvoltarea comunităților

 Organizația Tineretul Național Liberal Cluj a organizat, sâmbătă, conferința regională „Europa în fiecare localitate”, un eveniment menit a sublinia rolul fondurilor europene în dezvoltarea comunităților noastre, la care au participat lideri naționali și locali ai liberalilor. 

În intervenția sa, Mircea Abrudean , secretarul general al Guvernului României, a subliniat importanța banilor europeni în dezvoltarea Clujului.

„Clujul este un oraș eminamente european. Asta înseamnă Uniunea Europeană, ce se întâmplă la Cluj. Acest oraș s-a dezvoltat cu bani europeni. Fără acești bani, Clujul n-ar fi fost în primele 10 orașe europene din punct de vedere al calității vieții. Am observat că nu vorbim suficient de Uniunea Europeană. Dacă noi nu vorbim de UE, atunci vorbesc alții despre Rusia. Avem proiecte de miliarde de euro, bani europeni. Trebuie să informăm corect ce înseamnă UE. Trebuie să fim cu toții parte a acestei informări”, a spus Abrudean în discursul său.

La rândul său, primarul Clujului, Emil Boc, s-a adresat tinerilor liberali cu mesajul de a proteja actuala construcție politică europeană pentru menținerea păcii și a prosperității.

”Suntem la o alegere electorală distanță de începutul sfârșitului UE. Dacă la alegerile din 9 iunie nu vom trimite o majoritate puternică pro-europeană și vom lăsa extremiștii să pătrundă, nu va mai fi decât un pas până la destrămarea UE. Dragi tineri, să nu credeți că ce aveți astăzi este pentru totdeauna. Nu există altă construcție politică ca UE, care a reușit să aducă pacea și prosperitatea. Democrația trebuie apărată în fiecare zi. Demonii trecutului sunt acolo și pot reveni oricând, a transmis Emil Boc.

„TNL organizează în perioada 9 martie - 8 mai o serie de conferințe în toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale României, prin care ne propunem să subliniem rolul pe care fondurile europene îl au în dezvoltarea comunităților noastre. Guvernarea centrală a PNL și administrațiile locale liberale au demonstrat de fiecare dată că sunt exemple de bune practici în atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea României.

Partidul Național Liberal este cel mai pro-european partid din România, care își asumă în continuare să fie principala voce care promovează valorile europene și pentru care utilizarea banilor europeni reprezintă o prioritate în modernizarea comunităților locale”, este mesajul organizatorilor evenimentului desfășurat la Cluj-Napoca.

Te-ar putea interesa și: