Comisia de Etică a UBB a constatat că ministrul de Interne Lucian Bode a plagiat în teza sa de doctorat: Teza este profund viciată

Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a stabilit că teza de doctorat a ministrului Lucian Bode este "profund viciată" și solicită retragerea cărții care are la bază lucrarea.

”Concluzia analizei este că suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate. În lipsa posibilității legale de a aplica sancțiuni disciplinare unei persoane care nu este membru al comunității academice, Comisia ii solicită corecturi la teză și retragerea cărții publicate pe baza tezei, și se vor sesiza consiliile naționale (CNATDCU/Consiliul Național de Etică a Cercetării) pentru demersuri suplimentare, în condițiile legii”, precizează Comisia de Etică a Universității Babeş Bolyai. Abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată, concluzionează Comisia.

VEZI AICI Hotărârea Comisiei de Etică a UBB, publicată pe site-ul universității.

Comisia îi solicită ministrului de Interne să alinieze teza cu standardele de etică academică și de a o pune la dispoziție Școlii doctorale și Comisiei de etică. De asemenea, Comisia adresează ministrului Bode și Editurii CA Publishing solicitarea de a retrage cartea ”Securitatea energetică şi managementul resurselor la începutul secolului XXI: România în context european actual”, publicată pe baza tezei la editura CA Publishing în 2021.

Napoca Live a menţionat în urmă cu câteva zile că ministrul de Interne, Lucian Bode, a dat în judecată Comisia de Etică a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB), într-o încercare disperată de a bloca emiterea unui previzibil verdict de plagiat referitor la teza sa de doctorat.

Te-ar putea interesa și: