Ciucă: Am convenit ca până la soluţionarea problemei privind greva profesorilor să nu-mi depun mandatul

Coaliţia de guvernare a convenit ca Premierul Nicolae Ciucă să nu-şi depună mandatul până la soluţionarea grevei profesorilor.

"Am avut discuţii până aseară târziu, ne-am revăzut în această dimineaţă şi am convenit ca până la soluţionarea acestor probleme să nu-mi depun mandatul şi să-mi asum în continuare responsabilitatea funcţiei de premier. În felul acesta, sper să fie create condiţiile astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să putem să punem în aplicare planul de rocadă la nivelul coaliţiei", a anunţat Ciucă, vineri, la Palatul Victoria, într-o declaraţie susţinută alături de Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi liderul UDMR, Kelemen Hunor, scrie Agerpres.

El a menţionat că a preluat mandatul de prim-ministru într-o perioadă similară celei din prezent, în care o serie de probleme nu erau rezolvate.

"Am putut atunci să găsim soluţii pentru ceea ce a însemnat criza sanitară, criza din energie, a urmat apoi conflictul din Ucraina, toate consecinţele crizei economice, inflaţia şi, împreună, coaliţia de guvernare, cu dumneavoastră toţi, am reuşit să depăşim aceste crize succesive şi suprapuse. Am trecut prin toate acestea asumându-ne cu responsabilitate şi identificând soluţii împreună cu dumneavoastră pentru toate aceste probleme", a afirmat Ciucă.

Premierul Ciucă ar fi trebuit să demisioneze vineri din funcţie pentru realizarea rocadei guvernamentale.

Te-ar putea interesa și: