Cîţu: Proiectul privind certificatul verde COVID pe care l-am propus este în procedură parlamentară

Preşedintele Senatului, liderul liberal Florin Cîţu a declarat, miercuri, că singurul proiect legislativ privind certificatul verde COVID aflat în procedură parlamentară este cel pe care l-a depus el, menţionând că un alt act normativ pe această temă nu există, iar acest subiect nu a fost pe ordinea de zi a şedinţei Birourilor permanente reunite ale celor două Camere legislative.

"Este în Parlamentul României, este în procedură parlamentară cel pe care l-am depus eu. Altfel, el nu există", a precizat Cîţu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a afirmat, anterior, că o lege privind introducerea certificatului verde COVID este tardivă în acest moment, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă a fost abandonat acest proiect de către coaliţia de guvernare, Ciolacu a spus:"Nu a zis nimeni acest lucru. Nu s-a discutat (în ultima şedinţă a coaliţiei - n.r.), am avut discuţii numai pe energie. (...) Cred că am dat zeci de explicaţii în ceea ce priveşte certificatul verde atât eu, cât şi colegii mei, cât şi coaliţia, cât şi ministrul. Este tardivă o lege cu certificatul verde în acest moment. Este tardivă. Mai mult, ştiu că este o ordonanţă de urgenţă în vigoare în ceea ce priveşte certificatul verde".

Te-ar putea interesa și: