Cîţu: Ne exprimăm recunoştinţa faţă de ceea ce veteranii de război reprezintă pentru noi. Nişte eroi

Premierul Florin Cîţu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Veteranilor de Război.

"Ziua de 29 aprilie o dedicăm veteranilor de război, de fiecare dată cu sentimentul că faptele lor de arme, curajul cu care au luptat pe front reflectă profilul unor generaţii pentru care datoria împlinită faţă de ţară şi popor reprezenta un gest de onoare supremă. Cei pe care încă mai avem privilegiul de a-i avea printre noi, ajunşi la vârste venerabile, păstrează încă vii amintirile de pe front şi le împărtăşesc generaţiilor mai tinere. Nimeni nu le mai poate da înapoi anii de tinereţe petrecuţi în tranşee pentru eliberarea teritoriului naţional, nimeni nu poate şterge suferinţa din vremurile de război, dar îi putem răsplăti ducând mai departe exemplele lor şi purtându-le de grijă acum, când vârsta îi face mai vulnerabili", a menţionat premierul în mesajul său, potrivit AGERPRES.

El a subliniat că apreciază exemplul veteranilor de război care au ales să se vaccineze împotriva COVID-19.

"Ne bucurăm să-i avem printre noi cât mai mult de acum înainte şi apreciez exemplul veteranilor de război care au ales să se imunizeze anti-COVID-19, dovedind prin acest gest că au grijă de viaţa lor, dar se simt responsabili şi faţă de cei din jurul lor", a adăugat Florin Cîţu.

Prim-ministrul a salutat campania "Alături de veterani", în care se arată recunoştinţa faţă de aceşti eroi.

"Poveştile de viaţă ale acestor oameni sunt capitole ale unei pagini importante din istoria României şi vrem să fie cunoscute de cât mai mulţi dintre români. De aceea, salut campania "Alături de veterani", iniţiată de Ministerul Apărării Naţionale în parteneriat cu Asociaţia "Alături de eroi", cu mediul de afaceri şi societatea civilă. Prin lansarea unei platforme online dedicată veteranilor din cel de-al Doilea Război Mondial şi toate celelalte manifestări incluse în această campanie vrem să ne exprimăm recunoştinţa faţă de ceea ce ei reprezintă pentru noi: nişte eroi", a afirmat Cîţu, potrivit AGERPRES.

El a mai transmis "un gând pios" pentru cei care nu mai sunt.

"Celor puţin peste 2.600 de veterani supravieţuitori ai celui de-al Doilea Război Mondial, cărora mă simt onorat să le transmit cele mai bune gânduri cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, le urez ani mulţi şi sănătate", a mai transmis premierul.

Te-ar putea interesa și: