Ciolacu susţine că rotativa la guvernare se va realiza până la 1 iunie

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că rotativa la guvernare se va realiza până la 1 iunie. El a spus că există dialog în coaliţie pe această temă.

"Rotaţia guvernamentală, cu alte cuvinte, noul guvern va avea un Prim-Ministru care vine din interiorul Partidului Social Democrat. În acest moment acest nume este Marcel Ciolacu. Nu cred că se poate schimba ceva, dar întotdeauna poate exista şi această posibilitate. Nu am venit să creez o ambiguitate",
a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

El a respins varianta unei eventuale nominalizări, de către Preşedintele Klaus Iohannis, a lui Mihai Tudose ca Premier PSD, pentru că acesta "ar refuza".

"Cred că domnul Tudose, în primul rând, ar refuza şi cred că domnul Iohannis nu îşi doreşte o aventură politică acum şi o instabilitate politică. Atât eu, cât şi domnul prim-ministru Nicolae Ciucă ne dorim stabilitate politică şi am vazut (...) că am făcut faţă unor crize suprapuse şi am reuşit, împotriva la toate opiniile, să depăşim momente dificile nu numai pentru România. (...) Avem un acord politic pe care îl respectăm. În acest moment respectăm acordul politic. Asta nu înseamnă că eu cu domnul Nicolae Ciucă şi cu domnul Kelemen Hunor nu stăm de vorbă, de eventuale schimbări. Este întotdeauna timp, aceste discuţii au loc, dar acordul, în acest moment, este în picioare, aşa cum a fost el semnat", a adăugat Ciolacu.


Te-ar putea interesa și: