Ciolacu: Se scrie istorie la Chişinău. Limba română va redeveni limba oficială în Republica Moldova

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că votul din Parlamentul de la Chişinău cu privire la înlocuirea sintagmei "limba moldovenească" cu "limba română" în toate legile este o revenire la normalitate.

"Se scrie istorie la Chişinău! Limba română va redeveni limba oficială în Republica Moldova. Votul de azi din Parlamentul de la Chişinău este o revenire la normalitate, dar şi un nou scut pe care societatea din Republica Moldova îl ridică în faţa pericolului rusesc. Îi felicit pe toţi parlamentarii care au votat acest proiect de lege extrem de important! Pe 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, voi fi la Chişinău şi îmi doresc să sărbătorim cu toţii această imensă victorie a românismului", a scris Ciolacu, pe Facebook.

Parlamentul Republicii Moldova a votat joi în a doua şi ultimă lectură proiectul de lege privind înlocuirea sintagmei "limba moldovenească" cu "limba română" în toate legile Republicii Moldova, inclusiv în Constituţie, informează Deschide.md, Radio Chişinău şi Newsmaker, potrivit Agerpres.

Votul a fost aplaudat în picioare de deputaţii PAS, în timp ce colegii lor socialişti şi comunişti au afişat pancarte cu inscripţii care făceau trimitere la sintagma sovietică de "limbă moldovenească". 

Te-ar putea interesa și: