Ce spune Ministrul Apărării despre amenințarea nucleară a lui Putin?

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a vorbit despre amenințarea nucleară a lui Vladimir Putin.

„Ar fi o formă minimă, să spunem, în care încerci să arăți că ești nebun și că poți să folosești oricând o armă strategică, adică un război între cele două lumi”, a spus Dîncu, la Digi24.

El a precizat că nimeni nu poate folosi arme nucleare împotriva celuilalt.

”Nu schimbă cu nimic acest nou anunț al lui Putin, pe care foarte mulți analiști îl etichetează ca fiind unul al neputinței mai degrabă, pentru că a vorbi despre armele nucleare și despre folosirea lor înseamnă mai degrabă o încercare de a descuraja.

Este un echilibru al violenței ultime care se naște prin asemenea declarații, pentru că până la urmă este un lucru foarte bine știut – nimeni nu poate folosi armele nucleare împotriva celuilalt, atât timp cât există un echilibru al acestor arsenale. (...)

Putin ne-a mai amenințat pe noi, europenii, cu arme nucleare. Ceea ce a făcut, cred că este mai degrabă să blufeze”, a adăugat Ministrul Apărării.

Miercuri, 21 septembrie, Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia și a amenințat cu bomba atomică, „dacă integritatea teritorială va fi pusă în pericol”.

Te-ar putea interesa și: