Boc, la Napoca Live, despre schimbarea Președintelui PNL: Era nevoie de această modificare

Invitat în cadrul unei emisiuni de la Napoca Live, Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat că era nevoie ca Președintele PNL să fie schimbat.

“Eu cred că astăzi avem o situație care a cerut modificări în planul politicii din PNL. Odată cu începerea crizei din Ucraina s-a schimbat radical climatul intern și internațional și atunci ai nevoie să pui în acord funcția de Premier cu funcția de Președinte de partid, ceea ce în România nu funcționează. În al doilea rând eu spun că Florin Cîțu la vremea lui cât s-a putut a făcut și are meritul de a fi guvernat România într-o perioadă grea de pandemie, de a fi menținut la guvernare partidul, de a fi pornit programul pentru administrațiile locale “Anghel Saligny”. Mergem până la un punct, următorul ia ștafeta și merge mai departe. Așa trebuie să fie și în politică”, a explicat Boc, la Napoca Live.

Premierul Nicolae Ciucă a fost ales, în 10 aprilie, Preşedinte al PNL în cadrul Congresului extraordinar al partidului, care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului. Nicolae Ciucă a fost singurul candidat la funcţia de Preşedinte al PNL. Florin Cîţu şi-a anunţat demisia din funcţia de Preşedinte al PNL, după ce mai mulţi lideri liberali i-au solicitat acest lucru.

Emil Boc a spus că în momentul de față cele două partide de la guvernare, PNL și PSD, au două viziuni diferite.

“Apare un lucru nou în programul politic al lui Nicolae Ciucă. Scrie că PNL nu este un partid de nișă. Că nu se adresează doar profesiilor liberale. PNL este un partid popular care prin viziunea liberală se adresează tuturor cetățenilor români. Acum la guvernare sunt două partide care au viziuni diferite despre modul de guvernare. PNL spune că prima dată producem prosperitate și dupaia împărțim, PSD spune prima dată că împărțim și dupaia producem. Cele două partide ar trebui să se pună la masă și să găsească un echilibru”, a declarat Emil Boc.

Te-ar putea interesa și: