Boc: Guvernul a luat o decizie importantă. Oamenii se pot vaccina în ambulatorii de specialitate sau acasă

În cadrul emisiunii Talk Show Direct cu Lucian Danciu de la NapocaFM, Emil Boc a menţionat că, festivalurile se vor organiza în continuare la Cluj.

“Așa cum e periculos să ieși în lume, așa e periculos să mergi și la un festival, dar dacă te-ai vaccinat și acolo mergi vaccinat, este în regulă. 

Acum am văzut că este festivalul de la Sibiu în plină derulare și lucrurile sunt sub control. Viața trebuie să meargă mai departe, dar cu restricțiile și cu măsurile de protecție necesare. Când sunt oameni vaccinați, în mod normal nu se pune problema virusului. Vom vedea cum vor evolua lucrurile. Tot ce trebuie să facem este să prevenim aglomerarea spitalelor, locurilor la Terapie Intensivă. Viața trebuie să își urmeze cursul, cu școală, partea de muncă, partea de diverstiment”, a declarat Boc.

De asemenea, Emil Boc a precizat că, oamenii se pot vaccina şi la domiciliu.

“Guvernul a mai luat o decizie importantă și anume, să asigure vaccinarea la domiciliu și în ambolatoriu de specialitate, pentru imunizarea românilor. Vaccinarea la domiciliu vizează în special protecția persoanelor vârstnice”, a menţionat Boc la NapocaFM.

Guvernul a aprobat în ședința de ieri, 25 august, Ordonanța care reglementează vaccinarea împotriva COVID-19 de către medicii de familie la domiciliul persoanei, precum și activitatea de vaccinare în ambulatoriile de specialitate.

Potrivit actului normativ, pentru activitatea de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 de către medicii de familie la domiciliul persoanei, potrivit schemei complete de vaccinare, tariful este de 60 de lei.

Pentru administrarea vaccinului de către medicii de specialitate în cadrul ambulatoriul de specialitate pentru specialitățile clinice, inclusiv ambulatoriul integrat al spitalelor, potrivit schemei complete de vaccinare, tariful este de 40 de lei.

Tarifele includ şi consultaţia medicală, precum şi raportarea şi monitorizarea reacţiilor adverse postvaccinale.

Te-ar putea interesa și: