Boc, despre votul negativ privind aderarea României la Schengen: Austria trebuie să înţeleagă că are de plătit un preţ pentru această decizie

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne a respins aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen, două voturi fiind împotrivă, în condiţiile în care era nevoie de unanimitate.

Dintre cele 27 de ţări membre UE, Austria şi Olanda au votat împotrivă, cea din urmă menţionând că se opune doar aderării Bulgariei, conform unor surse concordante de la Bruxelles, care afirmă însă că discuţiile continuă pe tema aderării României şi Bulgariei.

“Nu este de vină Europa pentru faptul că una din 27 de ţări e impotriva României. Nu trebuie să confundăm liderii austrieci cu poporul austriac.

Am avut ocazia aceasta în calitate de Preşedinte în Comitetul European al Regiunilor pe politica de coeziune teritorială și bugetul UE, să văd mai multe ţări: Spania, Portugalia, Belgia, Germania. Nu am întâlnit pe nimeni care să vorbească rău de românii care sunt în acele ţări. Toţi au spus că românii sunt oameni serioşi în toate domeniile. Aceşti oameni nu merită să fie umiliţi şi să stea în vamă când vin şi ei acasă de câteva ori pe an acasă.

Eu cred în continuare că viitorul nostru este în Europa. Austria trebuie să înţeleagă că are de plătit un preţ pentru această decizie. Policienii noştri nu aveau ce să facă mai mult decât au făcut. Ei s-au implicat. Austriecii au spus cu 3 săptămâni înainte că vor vota împotriva aderării României. Trebuie să folosim inteligenţa şi calmul pentru a-i conduce pe austrieci la negocieri”, a declarat Primarul Clujului, Emil Boc, în cadrul emisiunii Talk Show Direct cu Lucian Danciu, de la Napoca Live.

Te-ar putea interesa și: