Barna: USR va ataca la CCR proiectul bugetului de stat pe anul viitor

USR va ataca proiectul bugetului de stat pe anul viitor la Curtea Constituţională, a anunţat, joi, vicepreşedintele partidului Dan Barna.

"Este un buget (...) care a aprobat amendamentele extremiştilor şi care nu a aprobat un singur amendament de la USR. USR este în momentul de faţă singura opoziţie democratică din România. Vom ataca acest buget la CCR, pentru că este un buget care discriminează românii şi susţine doar acea majoritate care a votat PSD sau PNL", a spus Barna, în plenul reunit al Parlamentului.

Barna a mai afirmat, după şedinţa de plen, că în acest buget sunt "porcării de nedescris pentru ceea ce înseamnă democraţia într-un stat european".

"Este de neacceptat ca cetăţenii României, cei care au votat USR din comunităţile cu primari USR, să nu se regăsească în acest buget, cum este de neacceptat ca un partid precum PP-USL, un partid neparlamentar, să fie finanţat de către acest buget printr-o şmecherie a PSD-PNL tocmai pentru că sunt clienţii lor politici. Este de neacceptat să fie folosit bugetul României ca o pradă de război. Acest buget este construit exact în această logică. Dacă ne uităm la cele două zile de dezbatere, vedem că amendamentele extremiştilor, amendamentele celor de la AUR au fost acceptate în cadrul acestui buget şi niciun amendament al USR nu se află printre cele acceptate de majoritate", adăugat Dan Barna, potrivit Agerpres.

El a spus că, practic, USR este singura opoziţie democratică şi se va lupta cu toate instrumentele parlamentare şi democratice.

"USR a avut toată disponibilitatea pentru a găsi o soluţie prin care şi cetăţenii români care nu au votat PSD să poată fi reprezentaţi în buget, aseară se ajunsese la o soluţie. De dimineaţă Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu mi-au spus că înţelegerea şi acordul prin care toţi cetăţenii României ar fi beneficiat de resursele bugetare nu mai este valabilă. Atacul la CCR va fi făcut de USR pentru că noi spunem că acest buget este discriminatoriu care nu poate să ne ajute în direcţia europeană a statului român", a adăugat Barna.

Te-ar putea interesa și: