Anularea licitațiilor la Centura Metropolitană - Boc, nervos pe USR: Nu mai este partidul constructiv pe care am crezut că îl am partener la Cluj

Primarul Clujului, Emil Boc, s-a enervat pe partidul USR, care l-a criticat pentru eşecul licitaţiilor pentru tronsoanele 2 şi 3 ale Centurii Metropolitane.

“Fac referire la acest partid ghiocel, aşa cum l-am denumit. Ar vrea să apară ghiocel după iarnă care nici la guvernare nu a fost, nici banii nu i-a luat, nici pentru metrou nu a înjumătăţit suma. Trebuie să demolez ideea că Primăria nu şi-a făcut datoria. Primăria a făcut exact ca la carte tot ceea ce a trebuit. A scos la licitaţie, a angajat proiectanţi, a avut experţi care au realizat proiectul şi studiul de specialitate. A permis acestor proiectanţi, ceea ce Primăria nu a făcut niciodată, să meargă la un dialog politic cu USR pe parcursul redactării documentaţiei. Nu au avut nimic de comentat. Le-am spus să construim împreună, nu să ne spună că e un dezastru. Din acest moment pentru mine USR nu mai este partidul constructiv pe care am crezut că îl am ca partener în Cluj”, a declarat Boc, în cadrul emisiunii de la Napoca Live, Talk Show Direct cu Lucian Danciu.

Emil Boc a prezentat o explicaţie pentru anularea licitaţiilor.

“În România şi în toată UE există PNRR. Sunt foarte mulţi bani. Având în vedere că toate proiectele acestea din Europa sunt foarte multe, banii sunt puşi la bataie, firmele preferă să meargă la lucrări mai simple, mai puţin complexe, unde sunt tot mulţi bani. Aceasta a fost o explicaţie a experţilor”, a spus Primarul.

Licitațiile pentru tronsoanele 2 și 3 ale Centurii Metropolitane au fost anulate vineri, 12 mai 2023, potrivit SEAP. Chiar dacă mai multe firme și-au arătat interesul pentru Centura Metropolitană a Clujului, pe tronsoanele 2 și 3 fiind înscrise 29 de firme, nu au fost depuse oferte până la termenul limită.

Te-ar putea interesa și: