Alin Tișe: Alianța PSD-PNL este un compromis. România are nevoie de un guvern

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tişe a vorbit despre actualele negocieri dintre PNL și PSD pentru o majoritate parlamentară și pentru învestirea unui nou guvern.

„Lucrurile sunt mai simple decât par. Partidele politice, după ce se termină alegerile, trebuie să guverneze țara. O guvernare se face cu oameni asumați, nu azi ești în guvern, iar mâine ieși în opoziție. Una este ce ne-am dori noi să avem în Parlament, iar alta este ce avem în realiate. Să nu uităm că PNL a fost pe locul doi la ultimele alegeri parlamentare. AUR nu este frecventabil, iar USR fuge de la guvernare. Această majoritate parlamentară care se creează nu este neapărat soluția perfectă, dar este un compromis. În acest context putem face o majoritate parlamentară cu PSD care să dea o guvernare stabilă și să ia măsuri în materie financiară sau sănătate publică.

Cei de la USR și-au imaginat că Pământul se învârte în jurul lor, dar nu este așa. Alianța PSD-PNL nu este cea mai fericită alianță, dar întrebarea este: ne putem permite să menținem țara în această incertitudine și să ne certăm la nesfârșit pe majorități? Am ajuns într-un ridicol absolut, în care un partid (USR,- n.red.) care dă jos un guvern, a doua zi vorbea de responsabilitate în fața oamenilor”, a declarat Alin Tişe, la ZIUA LIVE.

Alin Tişe a precizat că, el crede în continuare că premierul desemnat de preşedinte va fi de la PNL.

„Eu cred că premierul desemnat de președinte va fi de la PNL. Este o părere personală. Cred că asta este optica colegilor mei din partid. În ceea ce privește rotația premierilor, putem discuta. Nu exclud nici această formulă. Eu, personal, nu aș avea nicio problemă dacă guvernarea ar fi stabilă și în interesul oamenilor. Decizia noastră, în PNL, este ca premierul să fie președintele partidului, iar acesta este Florin Cîțu. Decizia de a nominaliza o persoană aparține președintelui țării”, a mai spus Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Te-ar putea interesa și: