Alexandru Cordoș, la Napoca Live: “Avem nevoie de o normalizare a relaţiilor politice. Oamenii ar trebui să se aşeze la masă indiferent de culoarea politică”

Consilierul judeţean şi Secretarul General al PSD Cluj, Alexandru Cordoş, a fost invitat în emisiunea Talk Show Direct de la Napoca Live, moderată de Sandu Mureşan. 

EMISIUNEA INTEGRALĂ AICI. 

Alexandru Cordoş a precizat că pentru a atrage finanţări şi pentru a dezvolta proiecte în judeţul Cluj este nevoie de o “normalizare a relaţiilor politice”.

“Avem nevoie de o normalizare a relaţiilor politice. (…) Cred că am început să avem o gândire uşor încleştată în municipiul Cluj-Napoca. Cred că următorii 4 ani vor fi foarte importanţi pentru a schimba aceste lucruri. O nouă viziune, mai largă, îndreptată mai mult spre oameni. Avem nevoie de o schimbare de atitudine, de o deschidere mult mai mare pentru problemele imediate ale clujenilor. Dacă ne uităm în celelalte oraşe, nu reuşim să intrăm în Dej, nu reuşim să ieşim din Turda, nu reuşim să facem nimic la Gherla, nu mai vorbim de Huedin care este încremenit într-o istorie uşor trecută, iar zona de munte are nevoie de un centru mult mai puternic, nu există un parc industrial. Eu cred că forţele politice, oamenii din administraţia judeţului Cluj, primarii oraşelor şi comunelor din Cluj trebuie să se aşeze mai mult la masă indiferent de culoarea politică. Noi nu avem o strategie foarte clară a municipiului Cluj-Napoca, a judeţului Cluj. Există nişte preocupări, dar nu ştim exact ce vrem să facem. Există o strategie, dar nu este o chestiune practică, e doar pusă pe hârtie. Nu este ancorată la priorităţile Guvernului şi nu este nici agreată de către toată comunitatea clujeană”, a declarat Alexandru Cordoş.

Consilierul judeţean a explicat că bugetul judeţului Cluj nu este încă suficient. Acesta a explicat că judeţul are nevoie în continuare de finanţări pentru modernizarea spitalelor şi pentru construirea unor spitale noi.

VEZI AICI bugetul Consiliului Judeţean Cluj pentru 2024.

“Avem foarte multe proiecte europene. În ultima perioadă ne-am axat pe dezvoltare, de la spitale până la drumuri. Judeţul Cluj a rămas foarte mult în urmă cu drumurile comparativ cu alte judeţe, precum Bistriţa sau Alba. Începem să ne apropiem acum de ele. În ultimii ani s-a pus accent şi toate sumele s-au dus acolo. Din păcate, avem încă drumuri de pământ. Cred că nu ar mai trebui să avem. Cred că încet, încet se va rezolva. Faptul că am avut proiecte europene, finanţări europene a dus bugetul la un nivel acceptabil, însă nu este suficient. Va fi nevoie de sprijin guvernamental. Din păcate, municipiul Cluj-Napoca a atras multe fonduri, chiar judeţul, dar încă nu sunt suficiente.  PSD a adus un echilibru în modul de a face politică la nivelul judeţului şi nu doar acolo. Cred că în continuare aici va fi cheia rezolvării acestor probleme. Spre exemplu, avem nevoie de finanţări foarte mari începând de la Spitalul Regional, precum şi la celelalte spitale, de Copii, de Transplant, modernizarea actualelor spitale”, a mai precizat Alexandru Cordoş, la Napoca Live.

Te-ar putea interesa și: