Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret, marcată la Cluj-Napoca

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează în perioada 1 - 5 aprilie 2024 o serie de activităţi menite să transmită copiilor și adolescenților bucuria lecturii și să atragă atenția asupra cărților dedicate acestora. Activitățile vor fi organizate la sediul central, situat pe Calea Dorobanților nr. 104, dar și la filialele de cartier ale bibliotecii și vor fi dedicate Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii și Tineret, care se sărbătorește în întreaga lume pe 2 aprilie, data nașterii celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen.

Evenimentele vor cuprinde ore de lectură pentru copii în limbile română, engleză și maghiară, activități educative cu diferite tematici, clubul curioșilor, clubul AdolescenTeen și programe de lectură pentru întreaga familie. Micii cititori sunt invitați la întâlniri cu scriitorii Vasile Igna și Petre Crăciun.

Filiala „Traian Brad” va organiza în data de 2 aprilie, ora 12.00, festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului literar „Micii creatori”, concurs ajuns anul acesta la cea de-a XXI-a ediție, precum și a celor mai fideli cititori copii ai filialei.

Programul detaliat al activităților este disponibil AICI.

Te-ar putea interesa și: