Directorul Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”, la Napoca Live: “Pregătim deschiderea unui Centru de Fotografie”. Când va fi inaugurat?

Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca va avea un Centru de Fotografie, a anunțat Directorul instituției, Flavius Milășan, la emisiunea Talk Show Direct de la Napoca Live, moderată de Sandu Mureșan.

„Există un Centru de Fotografie la care lucrăm de 2 ani. Este un spațiu la etajul 3 al Casei de Cultură. A apărut din nevoia de a dezvolta instituția și de a descoperi tineri talentați. Centrul de Fotografie va fi inaugurat la final de martie. În acest Centru vor avea loc cursuri gratuite pentru pasionații de fotografie. Avem un spațiu dedicat de expoziție. Lunar, un tânăr va avea posibilitatea să își expună minim 20 de lucrări și să aibă un vernisaj susținut integral de către instituție. Tinerii vor avea spațiul pus la dispoziție dacă doresc să își susțină, să își pregătească lucrarea de licență, în special cei de la Arte și Design, cu titlu gratuit”, a declarat Flavius Milășan.

Anul 2023 pentru Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca

„Sunt mulțumit și încântat de anul 2023. Am găzduit peste 120 de evenimente în Sala Mare de spectacole. Ne plasează, din punctul meu de vedere și din datele statistice, pe primul loc la numărul de evenimente găzduite în zona Transilvaniei ca instituție de cultură și pe primul loc în ceea ce înseamnă diversitate culturală. Am avut peste 70.000 de consumatori de cultură, adică plătitori de bilet în Sala Mare. 124 de organizații studențești au fost sprijinite de catre Casa de Cultură, peste 20.000 de studenți care au trecut pe la noi. Am avut 25 de parteneriate cu universitățile și alte instituții publice, aproximativ 9.000 de beneficiari”, a explicat Directorul Casei de Cultură a Studenților.

Potrivit Directorului Flavius Milășan, instituția va depăși anul acesta ceea ce a fost în 2023.

„Din primele luni cred că vom depăși ceea ce a fost în 2023. Suntem deja ocupați în procent de 80%. E practic ziua și evenimentul. Ceea ce mă bucură pe mine este că am deschis instituția, noi eram percepuți ca instituție de folclor, dar am mers și în zona de teatru, operă, balet, conferințe. Asta înseamnă că oferim calitate și mă bucură. De curând am reușit să aducem câteva spectacole de teatru mari la Cluj, cu actori mari și reacțiile actorilor au fost pozitive. Am început să evoluăm și din punct de vedere administrativ”, a declarat Flavius Milășan, la Napoca Live.

VEZI AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ. 

Te-ar putea interesa și: