Sumă record alocată în acest an de Primăria Cluj-Napoca pentru sectorul cultural

 

După alocările de bani pentru sport, Consiliul local a adoptat, ieri, într-o ședință extraordinară, alocarea resurselor financiare pentru sectorul cultural neguvernamental din municipiul Cluj-Napoca.

Este cea mai mare alocare de bani din istoria Clujului pentru spijinirea acestui sector, de 16,2 milioane, adică peste 3 milioane de euro, bani destinați pentru 176 de organizații și fundații.

Față de anul 2012, sumele de bani alocate acestui domeniu au crescut de aproape 8 ori în anul 2024.

”Acest efort pe care-l facem este unul care-și arată plusvaloarea la Cluj. Orașul nostru este unul vibrant din punct de vedere cultural, apreciat la nivel național și nu numai, datorită în primul rând calității sectorului de profil, a susținerii clujenilor, și datorită a ceea ce face primăria și consiliul local”, a spus primarul Emil Boc, la ședința de Consiliu local.

Festivalul de Film Transilvania – TIFF, ediția a 23-a, va beneficia de cea mai mare sumă alocată de primărie, 1,8 miliane de lei.

În perioada de timp următoare, consilierii locali vor dezbate și adopta și proiectele de alocare de bani pentru sănătate și cultele religioase.

Te-ar putea interesa și: