A încetat din viață Cornel Udrea, marele umorist, dramaturg și jurnalist clujean!

 

Cunoscutul și reputatul umorist, dramaturg și jurnalist radio Cornel Udrea, a încetat din viață în noaptea de 10 spre 11 aprilie, a anunțat Radio România.

Cornel Udrea s-a născut pe 27 martie 1947, în Gheorgheni, județul Harghita.

A absolvit Liceul „Mihai Eminescu” din Cluj, promoția 1964. Și-a continuat studiile la Facultatea de Filologie din Cluj, pe care a absolvit-o în anul 1969.

La un an de la terminarea facultății, lucrează ca redactor la Radio Cluj.

Vreme de mai multe decenii, Cornel Udrea s-a identificat cu mai multe emisiuni emblematice pentru Radio Cluj. Amintim doar „Umorul de la A la Z” și „Radioduminica”. De asemenea, a realizat transmisiuni sportive și zeci de spectacole cu public.

Scriitorul Cornel Udrea a debutat în editorial în 1972, cu un volum de poezii, „Iasomia”. Volumul „Obiceiuri de nuntă la cangurii șchiopi”, apărut în 1979, și de atunci în nu mai puțin de 16 ediții, avea să-l consacre defintiv și să-l impună printre cei mai inspirați și rafinați autori de literatură umoristică.

Anul acesta, în 20 martie 2024, Radio Cluj a găzduit un eveniment aniversar, la împlinirea a 70 de ani de existență: NARATON-ACUSTICON, conceput de către Cornel Udrea.

Dumnezeu să-l odihnească!

Te-ar putea interesa și: