A fost semnat contractul de reabilitare a clădirii Teatrului și Operei Române din Cluj

 

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a semnat contractul de proiectare pentru lucrările de reabilitare a clădirii care găzduieşte Teatrul Naţional "Lucian Blaga" şi Opera Naţională Română din Cluj-Napoca.

"Începe proiectarea pentru reabilitarea Teatrului Naţional "Lucian Blaga" şi a Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca! Azi a fost semnat contractul de proiectare pentru lucrările de reabilitare a clădirii care găzduieşte Teatrul Naţional "Lucian Blaga" şi Opera Naţională Română, instituţii emblematice ale scenei culturale clujene. Clădirea de patrimoniu este unul dintre cele mai valoroase monumente arhitecturale ale Clujului, fiind construită în 1906 de celebra firmă vieneză "Fellner & Helmer", care a ridicat zeci de teatre în întreaga Europă. La mai bine de un secol de la inaugurare, imobilul are nevoie de o reabilitare substanţială, pentru a fi pus în valoare într-un mod demn de renumele Teatrului şi al Operei clujene", a anunţat Raluca Turcan pe reţelele de socializare.

Potrivit ministrului, lucrările vizează consolidarea, restaurarea sau refacerea/înlocuirea, după caz, a finisajelor interioare şi exterioare, a utilajelor, a echipamentelor şi a dotărilor existente.

"Contractul pentru proiectare este finanţat prin Acordul cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), destinat reabilitării patrimoniului construit şi modernizării unor clădiri culturale din România. Investiţia este realizată de Ministerul Culturii prin structura sa specializată - Unitatea de Management a Proiectului", a menţionat Raluca Turcan.

Te-ar putea interesa și: