Va fi construit un pod nou în localitatea Pâglișa din județul Cluj

Consiliul Județean Cluj a publicat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul privind achiziția lucrărilor de construire a unui pod nou în localitatea Pâglișa, comuna Dăbâca, la kilometrul 30+977 al drumului județean 161.

Necesitatea reabilitării complete a podului a apărut în contextul în care au fost semnalate o serie de degradări ale acestuia. În urma evaluării întreprinse de către experți, a rezultat ca fiind indicată soluția demolării vechiului pod și construirii unuia nou, în locul reparării acestuia. Se impune a fi precizat faptul că podul nu prezintă niciun fel de pericol în momentul de față, acesta putând fi traversat în deplină siguranță.

Data limită de depunere a ofertelor pentru adjudecarea acestui contract este 17 octombrie 2022, ora 15.00, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate-preț”.

Valoarea estimată a contractului este de 6.393.993 de lei, fără TVA, iar finanțarea se preconizează a fi asigurată prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 36 de luni.

„La finalul unui proces complex ce a vizat proiectarea și identificarea fondurilor necesare investiției, am ajuns în etapa de demarare a construcției noului pod. Ceea ce urmărim este ca toate podurile situate pe drumurile județene să ofere participanților la trafic condiții optime de siguranță și confort. Continuăm, astfel, un program mult mai amplu care a demarat prin construirea celor două poduri din localitățile Văleni și Jichișu de Jos și ale căror lucrări au fost finalizate în cursul anului trecut”, a declarat Președintele CJ Cluj, Alin Tișe.