Tişe, la Napoca Live, despre „Velo Apuseni”: Nu este doar o poveste. Banii există şi suntem în faza de proiectare

Consiliul Judeţean Cluj a semnat la sfârşitul lunii noiembrie contractul de servicii privind proiectarea și asistența tehnică aferente proiectului inter-județean „Velo Apuseni” – Lot județul Cluj.

Obiectivul prevede realizarea a 227 km de piste de biciclete, desfășurate pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din care peste 40%, respectiv 92,4 km, vor fi amenajați pe teritoriul județului Cluj. Valoarea contractului de proiectare adjudecat de operatorul economic clujean K&K Studio de Proiectare SRL este de 1.688.500 lei fără TVA.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat la Napoca Live că proiectul „Velo Apuseni” are finanţare şi va fi realizat.

“Nu este doar o poveste. Deja suntem în faza de proiectare. Banii există deja. În prima fază discutăm de 92 de kilometri pentru judeţul Cluj. Mă bucur că Bihorul şi Alba au decis să se alinieze cu noi şi să facem împreună acest proiect. Va fi un proiect generos şi sper să putem pe acele drumuri, unde am decis să facem aceste piste, să creştem atractivitatea zonei, să venim cu oferte turistice. Această conexiune cu Alba şi Bihor este pentru a promova Munţii Apuseni. Aceasta este ideea, să existe continuitate dintr-un judeţ în altul”, a declarat Tişe, într-o emisiune de la Napoca Live.

Proiectul „Velo Apuseni” a rezultat în urma unui parteneriat încheiat în anul 2021 între județele Cluj, Bihor și Alba. În luna martie 2023 a fost semnat contractul de finanțare a investiției, banii fiind asigurați prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

VEZI AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ DE LA NAPOCA LIVE.