Tişe, la Napoca Live, despre Cluj Arena: “Începe să îşi atingă importanţa. Ne gândim să facem la parter spaţii comerciale şi restaurante”

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a vorbit la Napoca Live despre dezvoltarea Cluj Arena din ultimii ani. Acesta a precizat că stadionul începe să îşi atingă importanţa. Tişe a declarat că există un proiect prin care parterul stadionului va fi transformat în zonă comercială.

“Cluj Arena începe să îşi atingă importanţa, utilitatea. Este o Arenă multifuncţională aşa cum am gândit-o la început. Mă bucur că se întâmplă asta. (…).

Cluj Arena a fost stadionul care a avut anul trecut cele mai mari încasări dintre toate stadionele din România. Stadionul este esenţial în găzduirea multor evenimente pe care Clujul le are. Noi trebuie de acum să îl menţinem într-o stare bună. Să facem reparaţii, pentru că sunt elemente care trebuie reparate, să îl menţinem la un nivel de performanţă aşa cum a fost el gândit şi să investim bani. Planul nostru este ca el să fie transformat într-un mall de spaţii comerciale de produse sportive şi nu numai. Adică toată partea de la parter, care acum este pământ, să fie gândită în spaţii comerciale, mall, restaurante, spaţii de distracţii. De asemenea, şi partea cu inelul despărţitor să fie transformată la fel. Acesta este planul meu pentru Arena. E o dorinţă de a mea. Mi-am dat seama că pot fi bani mulţi care pot veni de acolo. Am şi prezentat această idee în urmă cu un an.

Din multitudinea de evenimente pe care le găzduieşte reiese foarte clar că există o nevoie de a avea şi un centru de conferinţe, evenimente. Ne gândim ca pe viitor să realizăm un centru de conferinţe modular. Cred că ar putea fi un proiect de viitor. Este important să ne gândim la un astfel de centru”, a declarat Tişe, în cadrul unei emisiuni de la Napoca Live, moderată de Sandu Mureşan.

VEZI AICI EMISIUNEA

Napoca Live scria în ianuarie 2024 că stadionul Cluj Arena aflat sub autoritatea forului administrativ județean a obținut venituri în sumă totală de 5.947.929,40 lei în anul 2023. Astfel, în ultimii cinci ani, veniturile realizate din exploatarea stadionului Cluj Arena au crescut constant, respectiv cu cca. 23% față de anul 2019, excepție făcând doar anii pandemici 2020 și 2021.

În ceea ce privește numărul de evenimente organizate în cadrul stadionului Cluj Arena, în 2023 au existat 98 de asemenea evenimente, din care 26 au fost de natură strict sportivă. Consiliul Judeţean Cluj declara la începutul anului 2024 că pentru a “realiza o comparație sumară, rezultatele din anul precedent ale Arenei Naționale din București, cel mai mare stadion din România, au fost mult sub cele ale Cluj Arena, respectiv doar 39 de evenimente organizate și încasări de sub 5 milioane de lei. Cifrele sunt cu atât mai relevante dacă se are în vedere faptul că pentru edificarea Cluj Arena costurile au fost de 44 milioane de euro în timp ce construcția Stadionului Național a avut un cost total estimat de 207 milioane de euro”.