Tișe, despre bugetul CJ Cluj pe 2023: Un funcționar nu cred că muncește mai mult de 3 ore pe zi. Majorarea salariilor nu este completă

Bugetul Consiliului Județean Cluj va fi aprobat la sfârșitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie, a anunțat Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, în cadrul emisiunii de la Napoca Live, Talk Show Direct cu Lucian Danciu.

“Urmează sa fie discutat în grupurile politice (PNR, PSD, USR). Trebuie să stabilim o formulă finală de buget. Bugetul va fi aprobat undeva în finalul lunii ianuarie, începutul lunii februarie. Bugetul va avea 2 componente importante, dezvoltare și funcționare. Vom avea o sumă importantă pentru co-finanțarea proiectelor europene”, a declarat Tișe.

Salarii mari pentru funcționari în bugetul din 2023– “Un funcționar nu cred că muncește mai mult de 3 ore pe zi”

“Vom avea un procent foarte mare pe partea de funcționare. Sunt salarii mari aprobate prin diferite legi. Asta e. 45-48% alocăm pentru salarii. Funcționarii publici au nevoie de salarii mărite. Problema este că aceste măsuri de majorare a salariilor nu au fost date în funcție de criteriile de performanță. Ar fi trebuit ca orice șef de instituție să aibă acel fond de salarii stabilit, iar el să își facă politica salarială. Majorarea salariilor este justificată, dar nu completă. Ar fi trebuit să avem acest instrument al eficienței. Nu se muncește mai mult, se muncește mai puțin. Dacă calculăm numărul de ore pe zi cred că un funcționar nu muncește mai mult de 3 ore pe zi. Există într-adevăr funcționari care muncesc foarte mult și care trag și există mare parte din ceilalți care profită de stabilitatea funcției publice. Aș fi completat această majorare de salariu și cu coeficientul de eficiență și aș fi regândit totul în funcție de activitatea funcționarului respectiv”, a mai spus Tișe la Napoca Live.  

VEZI AICI Bugetul propus pentru CJ Cluj pentru 2023.