Târgul de mașini din Florești va dispărea. Va fi construit un mall

Târgul auto de la ieșire din Florești spre Gilău, aflat pe raza localității Luna de Sus, va dispărea. El va fi relocat. În locul acestuia va fi ridicată o clădire cu funcțiuni mixte: comerciale, depozitare, producție, servicii. 

Un nou mall se va construi în locul târgului de mașini de la ieșirea din Florești spre Gilău pe suprafață de 81.000 de metri pătrați cu subsol+parter+2 etaje și peste 1.300 de locuri de parcare (la subsol și la nivelul solului).

Denumirea proiectului ajuns pe masa Comisiei de Urbanism este „Elaborare PUZ pentru demolare construcții existente și construire spațiu S+P+2E cu destinație depozitare, producție, servicii și comercial, produse alimentare și nealimentare, spații birouri și administrație, sistematizare verticală, amenajări exterioare, accesuri și parcare, amplasare post trafo, organizare de șantier, amplasări totem și panouri publicitare, împrejmuiri și operațiuni cadastrale. Amplasament: sat Luna de Sus, comuna Florești, județul Cluj”.

„Eu am o nedumerire. Se dorește o schimbare totală la ce e acolo, ceea ce mă bucură. Dacă totuși se dorește un mall, de ce nu îl gândiți așa, că ne-ar fi mai ușor pentru toți. De ce nu îi spuneți mall? Ideea în sine mi se pare foarte bună”, a întrebat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Arhitectul Victor Mihăilescu a declarat că nu va fi chiar un mall pentru că e vorba de 40 de magazine. El a spus că va fi un fel de mini mall.

“Târgul de mașini din Florești va dispărea. 

Azi în comisia de urbanism a Consiliului Județean Cluj s-a cerut acordul pentru reamenajarea întregii zone unde până acum era ”oserul” de mașini de sâmbăta.

În locul târgului va apărea o construcție de cca 81.000 mp suprafață desfășurată cu funcțiuni de spațiu de depozitare, birouri, comerț și mică producție.

Amenajarea unui sens giratoriu și rezervarea spațiului necesar pentru lărgirea DN1 la 4 benzi sunt doar două din plusurile pe care le aduce proiectul pe lângă marele câștig că se va îmbunătăți semnificativ aspectul zonei.

Rămâne de văzut dacă și unde piața de mașini second-hand din zonă va identifica o altă locație. Cred că ar fi o idee bună ca autoritățile locale să acorde sprijin în sensul ăsta, mai ales că târgul nu era destinat doar clujenilor, ci era de interes regional. Plus că noul târg ar trebui amenajat la standarde mai ridicate decât ce am avut până acum”, a declarat Consilierul Județean (USR), Cătălin Sălăgean, pe Facebook.

331401975 497396762601574 1398286254805789200 n

Sursa: Pagină Facebook, Consilier Judeţean, Cătălin Sălăgean