Tarcea, la Napoca Live, despre Park & Ride-ul din zona Aeroportului Cluj: “Anul acesta va fi finalizat. Stadiul lucrărilor este de 30%”

Cluj-Napoca va avea un Park & Ride în zona str. Traian Vuia (nr. 149-151), pe lângă Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj.

Stadiul lucrărilor la Park & Ride este de 30%, a anunţat Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, într-o emisiune de la Napoca Live, moderată de Sandu Mureşan.

“Avem un avans bun la acest proiect. Discutăm de o investiţie de peste 70 milioane lei. Este o investiţie care va duce la descongestionarea traficului din municipiu. 863 de locuri de parcare în zonă. Locurile de parcare sunt dedicate pentru cei care vin din afara oraşului. Îşi pot lăsa maşina acolo şi pot lua un mijloc de transport în comun. Vor fi şi locuri de parcare pentru autobuze şi autocare. Va fi un sediu de autogară. Va fi un Park & Ride modern. Am făcut Park & Ride-ul în parteneriat cu CJ Cluj. Terenul vine de la CJ Cluj. Anul acesta lucrările vor fi finalizate, până la sfârşitul anului. Stadiul lucrărilor acum este de peste 30%. Vom începe lucrările de modernizare la un sens giratoriu de intrare în Park & Ride, vor fi şi staţii pentru transportul în comun”, a anunţat Tarcea, la Napoca Live.

În total sunt prevăzute 863 locuri de parcare:

- 788 locuri de parcare pentru autovehicule;

- 37 locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități;

- 30 de locuri de parcare pentru autovehicule electrice și hibride;

- 8 peroane pentru autobuze.

În privința reamenajării străzii Traian Vuia, proiectul cuprinde zona de acces în Park&Ride, nou sens giratoriu, trotuare, respectiv relocare stație pentru transportul în comun.

Lucrările sunt realizate de TCI Contractor General S.A.

EMISIUNEA INTEGRALĂ AICI.