Tarcea, la Napoca Live, despre demolarea caselor construite fără autorizaţie: Nu demolăm dacă nu există sentinţă judecătorească. Acţiunea continuă

Primăria Cluj-Napoca a început să demoleze imobile construite ilegal, după deciziile date de instanțele judecătorești.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a anunţat că procesul de demolare continuă şi se va desfăşura pe câţiva ani.

“Noi nu demolăm o casă fără autorizaţie de construire dacă nu există o sentinţă judecătorească. Nu poate Primăria să demoleze o casă fără să existe în spate o sentinţă. În momentul în care există o sentinţă judecătorească ea devine executoriu. Adică Primăria municipiului Cluj-Napoca are obligaţia să facă desfiinţarea. În condiţiile în care noi nu punem în executare o sentinţă judecătorească rămasă definitiv şi executoriu, noi trebuie să plătim daune. Acest proces a început în urmă cu mult timp. Nu este un proces nou. Aceste procese durează. Se pot întinde pe perioade de câţiva ani. Fac un apel pentru toţi cei care vor să îşi construiască o casă: Înainte de a-şi construi casa să fie atenţi să obţină autorizaţia de construire pentru casă”, a declarat Tarcea, în cadrul emisiunii de la Napoca Live, Talk Show Direct cu Lucian Danciu.

Viceprimarul a mai spus că au identificat şi garaje care au fost transformate în apartamente.

“Avem obligaţia să respectăm un set de reguli. Am identificat şi garaje care au fost transformate în apartamente şi suntem în procese de desfiinţare. Anumite construcţii s-au prescris. În cazul respectiv nu mai putem să demolăm. Sunt în continuare câteva sentinţe judecătoreşti. De exemplu, am demolat un bloc cu 3 etaje în Mărăşti, pentru că blocul respectiv a fost construit fără respectarea autorizaţiei de construire, am câştigat în instanţă tot ce a fost de câştigat şi omul şi-a demolat blocul pe banii lui”, a mai precizat Tarcea.

Sursa foto: Dan Tarcea