Stadiul lucrărilor la Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”

Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” intră în faza de recepție la începutul lunii iulie, anunţă Primarul Clujului, Emil Boc.

“Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, aici va fi amenajat un patinoar și un târg de Crăciun. De asemenea, au fost plantați 101 arbori. Proiectul va fi completat cu lucrările de pe malul Someșului care sunt în derulare”, transmite Boc.

Evoluția spațiului public din zona Platoului Sălii Sporturilor „Horia Demian”:

Suprafețe pietonale: Inițial - 0 mp; după finalizarea proiectului - 7919 mp

Alei pietonale: Inițial - 273 ml; după finalizarea proiectului - 50,87 ml

Piste velo: Inițial - 0 ml; după finalizarea proiectului - 318 ml

Suprafețe carosabile: Inițial - 12.024 mp; după finalizarea proiectului - 2670,58 mp

Zone verzi: Inițial - 1396 mp; după finalizarea proiectului - 2954 mp

Arbori: Inițial - 12 buc; plantări noi în proiect - 101 buc;

Parcări: Inițial - 320; după finalizarea proiectului - 41 (10 pt. autocar și 31 pt. mașini)

Stații de încărcare biciclete și trotinete electrice: Inițial - 0 buc; după finalizarea proiectului - 6 buc (cu 4 prize fiecare)

Pe o suprafață de aproximativ 14.750 mp au fost realizate următoarele tipuri de lucrări:

- Plantări de arbori

- Modernizare suprafețe pietonale și lucrări de sistematizare verticală: racord vertical între strada Splaiul Independenței și zona pietonală propusă, prin intermediul unui sistem de trepte, precum și remodelarea terenului în zonei adiacente malului, pentru facilitare acces pietonal

- Amplasare de echipamente și dotări: mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, parcări biciclete, pavilion de alimentație publică etc.)

- Montare stații de încărcare pentru autoturisme, biciclete și trotinete electrice

- Modernizare și eficientizare sistem de iluminat public prin aparate de iluminat cu sursă LED, sistem de telegestiune - componente de comunicație wireless

- Modernizarea rețea apă-canal

Constructor și proiectant pentru proiectul „Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someşului, modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului: zona 3 - Platoul Sălii Sporturilor Horia Demian”: Asocierea SC Nord Conforest S.A. - SC Costin şi Vlad Birou de proiectare S.R.L..

Valoarea atribuită a contractului de proiectare și execuție lucrări este de 15.467.646,10 lei cu TVA. Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.