Stadiul lucrărilor la noul ”Centru de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie” din Cluj-Napoca

Continuă lucrările la noul Centru de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie din municipiul Cluj-Napoca.

“Execuția structurii de beton a fost finalizată în întregime, iar lucrările de hidroizolare ale teraselor se apropie de etapa finală. Progrese semnificative au fost înregistrate pe fiecare nivel, unde au început lucrările de compartimentare pe corpul nou și execuția șapelor pe corpul existent, iar în paralel sunt realizate instalațiile aferente clădirii. Totodată, se pregătesc lucrările pentru principalele rețele de distribuție din corpul nou și pentru instalatiile care vor fi integrate în viitorii pereți. Avansul este notabil și la nivelul fațadelor, unde lucrăm simultan la implementarea termosistemului și montarea plăcilor de HPL din fațada ventilată.

După finalizarea lucrărilor, această construcție va fi primul centru destinat tratamentului patologiei vasculare cerebrale din această regiune a țării și va beneficia șase săli de operație modulare, secții de Terapie Intensivă, o stație centrală de sterilizare, un laborator de imagistică, o sală de operații hibrid, un punct de laborator pentru urgențe, un punct farmaceutic, cabinete de consultații în regim ambulator, o sală de kinetoterapie, un amfiteatru/sală de curs și demonstrații practice cu o capacitate de 120 de locuri, o bibliotecă pentru documentare, un spațiu special amenajat pentru recepția pacienților și o sală de așteptare.

2024, este anul în care vom livra acest nou proiect important pentru sistemul sanitar din România”, au anunţat constructorii de la Construcţii Erbaşu.

2 69

Sursa foto: Pagină Facebook - Construcţii Erbaşu

Proiectul de investiții este realizat prin Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca cu sprijinul Consiliul Județean Cluj și al Ministerului Sănătăţii din România.