Spitalul de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello” dispune de o Sală de Recuperare Medicală-Respiratorie

Reunit în ședință ordinară marți, 28 februarie a.c., plenul forului administrativ județean a aprobat modificarea organigramei, a statului de funcții şi a Regulamentului de organizare şi funcționare pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello”, unitate sanitară subordonată Consiliului Județean Cluj.

Astfel, una dintre noutăți constă în înființarea unei Săli de Recuperare Medicală-Respiratorie, deservită de către personalul Secției Clinice Pneumologie I și de kinetoterapeutul spitalului.

„Structura recent înființată va adduce numeroase beneficia persoanelor care se confruntă cu probleme respiratoria, redându-le șansa la o viață normală. Sala este dotată cu aparaturile și dispozitivele necesare, astfel că procedurile ce pot fi effectuate sunt cele de kinetoterapie individual și de grup, laser terapie, terapoie manuală și tapotaj” A declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Sala de Recuperare Medicală-Respiratorie are menirea de a asigura reabilitarea continuă a pacienților cu sindrom post-COVID-19 , atât în cazul celor care au avut forme severe de boală și au necesitat tratament în serviciile de terapie intensivă, cât și a celor care au manifestat forme moderate și chiar ușoare de boală, precum și a persoanelor cu alt tip de probleme respiratorii.