Se optimizează reţeaua de canalizare dintr-o localitate din judeţul Cluj

Consiliul Județean Cluj va îmbunătăți funcționarea rețelei de canalizare menajeră existentă între localitățile clujene Țaga și Sucutard.

Președintele instituției, Alin Tișe, a semnat autorizația de construire în vederea amplasării, pe conducta de refulare, a trei noi stații de pompare a apei uzate.

“Urmare a numeroaselor solicitări primite de la cetăţenii din Sucutard, am hotărât să finanţăm, cu suma de 500 de mii de lei, soluţia tehnică propusă de reprezentanţii Companiei de Apă pentru viabilizarea aceste reţele edilitare”, a transmis Tişe, pe pagina de Facebook.

În prezent, între cele două localități clujene există o conductă de canalizare, însă datorită unor aspecte de ordin tehnic, apa uzată menajeră colectată de pe teritoriul satului Sucutard ajunge cu mare dificultate în stația de epurare a apei din Țaga.

Pentru rezolvarea acestei situații, experții Companiei de Apă „Someș” au propus amenajarea a trei stații de pompare, investiție finanțată de Consiliul Județean Cluj din Fondul IID, constituit în vederea finanțării acelor obiective de apă care nu au fost incluse în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.