Se lucrează pe un nou drum din Cluj

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 107R (DJ 107L) Filea de Jos – Filea de Sus – Săcel (DJ 107M). Acestea au drept principal scop asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de siguranță.

Lucrările vizează sectorul de drum în lungime de 7,3 kilometri cuprins între pozițiile kilometrice 21+350 și 28+650.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Acest sector este important deoarece asigură o legătură directă şi rapidă între drumul judeţean DJ 107L care tranzitează zona lacurilor de pescuit de la Ciurila şi, mai departe, către Rezervaţia Naturală Cheile Turzii, şi drumul judeţean DJ 107M care asigură accesul spre zonele montane Valea Ierii şi Staţiunea Băişoara”.

În această etapă se execută lucrări de tratare a burdușirilor și a tasărilor, asigurarea scurgerii apelor prin curățarea șanțurilor și a rigolelor, precum și lucrări de aducere la profil a acostamentelor.

De asemenea, urmează a fi derulate operațiuni constând în întreținerea părții carosabile prin plombarea gropilor cu îmbrăcăminți asfaltice și tratarea burdușirilor și a tasărilor pe toată lungimea sectorului vizat, completarea de acostamente, refacerea terasamentelor deteriorate, asigurarea esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, reprofilarea drumurilor laterale cu cilindrare, lucrări de întreținere a podurilor și podețelor, precum și lucrări în vederea asigurării siguranței circulației prin montarea de butoni reflectorizanți pe stâlpi și parapete.