Se introduce rețeaua de apă în zona lacului Laguna Albastră din localitatea Aghireșu Fabrici

Se extinde rețeaua de apă din localitatea Aghireșu Fabrici.

Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar extinderii rețelei de apă în partea de nord a localității Aghireșu Fabrici, în zona Lacului „Laguna Albastră”.

„În comuna Aghireșu derulăm deja, prin intermediul Companiei de Apă Someș, un amplu proiect de extindere a rețelei de apă în patru localități aparținătoare, în valoare de 10 miloane de lei. Astfel,în mod firesc, am răspuns afirmativ autorităților locale de a susține și acest proiect care vizează o zonă a Aghireșului aflată în plină dezvoltare și care dispune de un ridicat potențial turistic”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Investiția de introducere a apei potabile în zona Caolina – Lacul Laguna Albastră prevede construirea unei conducte de distribuție pe o lungime de 2,18 km, pentru mai multe grupuri de case situate de-a lungul a două străzi.

Conform proiectului, viitoarea rețea de apă se va conexa la conducta de distribuție a apei aflată în construcție și care va lega, pe o distanță totală de 18 km, localitățile Ticu Sat, Ticu Colonie, Dâncu și Arghișu din comuna Aghireșu.

De asemenea, tot în vederea creșterii numărului de beneficiari ai serviciului de alimentare cu apă și canalizare în sistem centralizat, Consiliul Județean a emis la începutul anului 2023 autorizația de construire pentru extinderea rețelelor și în zona de est a localității Aghireșu Fabrici, spre ieșirea către satul Dorolțu.