Se extinde canalizarea menajeră pe trei străzi din Cluj-Napoca

Compania de Apă „Someș” S.A., operator regional în cadrul căruia Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar, a demarat procedura de achiziție a contractului de lucrări ce prevede extinderea rețelei de canalizare menajeră pe trei străzi din municipiul Cluj-Napoca: Haller Karoly, Galaction Liviu Munteanu și Nicolae Pătrașcu.

„Această nouă investiție finanțată din banii județului Cluj vine în completarea celei europene, în valoare de peste 70 de milioane de lei, care vizează extinderea conductelor de apă și canalizare pe nu mai puțin de 36 de străzi din municipiul Cluj-Napoca”, a declarat Președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Proiectul constă în extinderea rețelei de canalizare pe o lungime cumulată de cca. 1,4 km, pentru optimizarea rețelei urmând a fi amplasată și o stație de pompare a apei uzate.

Valoarea estimată a contractului este de 2.517.739 lei, finanțarea fiind asigurată de Consiliul Județean Cluj prin intermediul Fondului de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID) constituit împreună cu Compania de Apă în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.