Se extind reţelele de apă şi canalizare într-o localitate din judeţul Cluj

Compania de Apă „Someș” SA, operator regional de apă aflat sub autoritatea Consiliul Județean Cluj, a scos la licitație lucrările de extindere a rețelelor de alimentare cu apă potabilă și canalizare din localitatea Mociu.

“Am decis să finanţăm cu peste 300 de mii de euro lucrările de extindere a reţelelor edilitate existente din Mociu. La finalul investiţiei, aproximativ 50 de noi gospodării vor beneficia de apă potabilă şi canalizare”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Localitatea dispune, în prezent, de un sistem public de alimentare cu apă potabilă și canalizare menajeră, gestionat de Compania de Apă Someș. Însă, pe fondul extinderii fondului locativ, mai multe gospodării situate de-a lungul drumului județean DJ 150 și a mai multor străzi, au rămas neracordate la aceste rețele.

Astfel, pentru alimentarea cu apă a tuturor locuințelor, Consiliul Județean și Compania de Apă Someș au luat decizia extinderii rețelelor de apă și canalizare pe o lungime cumulată de 3,1 km. Noile conducte vor fi conectate la rețelele publice existente.

Investiția, estimată la o valoare de 1.576.100 de lei, este finanțată de Consiliul Județean Cluj din fondul I.I.D. al Companiei de Apă Someș S.A., constituit din redevența și impozitul pe profit virate forului administrativ județean și returnate Companiei pentru investiții.