Se asfaltează drumul care face legătura directă între județele Cluj și Bistrița-Năsăud

Lucrările de întreținere demarate de Consiliul Județean Cluj pe sectorul Valea Caldă – Cătina – limită cu județul Bistrița-Năsăud, situat pe drumul județean 161F, au intrat în faza de asfaltare.

În contextul în care lucrările de întreținere, în ansamblu, vizează sectorul cuprins între km 0+000 și km 4+829, asfaltarea a început pe tronsonul dintre km 3+000 și km 4+829. În urma finalizării acestei operațiuni, drumul județean 161F, care face legătura directă între județele Cluj și Bistrița-Năsăud, va fi asfaltat în totalitate.

„Odată asfaltat pe toată lungimea lui, acest drum județean va căpăta o importanță și mai mare întrucât va constitui o alternativă foarte convenabilă, o nouă legătură utilă între judeţele Cluj şi Bistrița-Năsăud”, a transmis Președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Anterior asfaltării, operațiunile au constat în realizarea fundației din blocaj de piatră brută, completarea acostamentelor, reprofilarea drumurilor laterale, refacerea terasamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, realizarea de drenuri longitudinale și așternerea stratului de balast stabilizat ca etapă premergătoare asfaltării.