Satul Legii din judeţul Cluj va fi racordat integral la reţeaua publică de apă

Compania de Apă „Someș” S.A., societate în cadrul căreia Consiliul Județean Cluj are calitatea de acționar majoritar, a publicat în S.E.A.P (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul privind extinderea rețelei de distribuție a apei potabile în satul Legii, comuna Geaca.

Această nouă investiție vine în completarea proiectului ”Introducere rețea de alimentare cu apă în satele Puini și Legii, comuna Geaca, județul Cluj”, aflat în derulare în prezent.

„Este extrem de important ca întreaga comunitate din Legii să beneficieze de apă potabilă, de cea mai bună calitate. Fiind şi o zonă cu potenţial turistic ridicat, atât din perspectiva salbei de lacuri de pe Valea Frunzişului, cât şi a rezervaţiei naturale Valea Legiilor, accesul cu apă curentă furnizată continuu este mai mult decât important pentru dezvoltarea economică a zonei”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

În momentul de față, în satul Legii se află în execuție proiectul de introducere a rețelei de apă, derulat de Primăria Geaca. Având în vedere faptul că, din motive obiective, un grup de câteva zeci de imobile nu au fost incluse în proiectul inițial, Compania de Apă „Someș” a luat decizia extinderii rețelei. În acest fel, actuala rețea de distribuție va fi prelungită înspre zona de nord-vest a localității, pe o lungime de peste 1,8 km, de-a lungul căreia vor fi amplasate patru cămine de vane.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de peste 450.000 de lei, termenul limită de depunere a ofertelor fiind data de 16 decembrie 2021, ora 15:00.